Chimie farmaceutică, vol. I



Data: 18/09/2018
carte

Prof. dr. Elena Haţieganu, Prof. dr. Camelia Stecoza, Conf. Dr. Denisa Dumitrescu
694 pagini
Editura Medicală, Bucureşti, 2015

Lucrarea cuprinde medicamente din clasele: solvenţi şi substanţe auxiliare folosite la prepararea medicamentelor, antiseptice şi dezinfectante, sulfamide bacteriostatice, antibiotice, medicamente utilizate în tratamentul tuberculozei, medicamente antihelmintice, medicamente antiamibiene, medicamente antivirale, medicamente antifungice şi antitricomonazice, medicamente antimalarice, medicamente antineoplazice, medicamente cu acţiune asupra sistemului nervos central, anestezice locale,
Cartea se adresează în primul rând studenților în farmacie, dar și farmaciștilor, medicilor, chimiștilor, biologilor, rezidenților.
Prof. dr. Gabriel Hancu
Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tîrgu Mureș
Facultatea de Farmacie, Disciplina Chimie farmaceutică
punctul pe i

2024 a debutat în lumea farmaceutică cu histeria eliberării antibioticelor. Presa prost informată, ca de obicei, a amplificat problema, iar pacienții nu au înțeles nimic, poate nici unii dintre farmaciști sau medicii prescriptori. Ordinul Ministerului Sănătății, menit să reglementeze eliberarea antibioticelor în România, a stârnit dezbateri aprinse cu privire...

...
dr. farm. Marian Pană
orizonturi

Contribuția mea este minimală pentru acest articol. M-am gândit ca este bine să știm cu toții despre strategia națională de sănătate pentru perioada 2023 – 2030, aprobată prin HG (hotărâre guvern) nr. 1.004 din 20 octombrie 2023 (actul legislativ este postat pe site, la sectiunea Legislație/Hotărâri de Guvern).

...
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom