Gala Farmacistilor
„Politica medicamentului si managementul farmaciei in contextul anului 2017” - conferinta nationala a CFR


Data: 04/04/2017
stiri

In data de 28 martie a.c., la hotel International Bucuresti, a avut loc conferinta “Politica medicamentului si managementul farmaciei in contextul anului 2017”, un eveniment organizat de Colegiul Farmacistilor din Romania.

Evenimentul a fost realizat si cu sprijinul Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, care a participat la eveniment cu o serie de lector ice au fost deosebit de apreciati de catre cei 140 de farmacisti prezenti, din toata tara.

La eveniment, au fost prezenti domnul Profesor Dumitru Lupuleasa, Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, care a si moderat conferinta, doamna Profesor Valentina Soroceanu, Director Executiv al Colegiului Farmacistilor din Romania, domnul farmacisr Razvan Prisada, Vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor din Romania, doamna Conferentiar Adriana Taerel, dl Petru Crăciun, director general Cegedim si echipa de specialisti de la ANMDM compusa din:

- Dna Farm. Anca Crupariu
- Dna ing. Crenguța Braiescu
- Dna dr. Roxana Stroe
- Dl dr Marius Tanasa

La acest eveniment a fost organizata si o tombola pentru paerticipanti, organizata de compania Maguay, care a prezentat Farmacistilor solutii IT pentru gestionarea activitatii lor.

Premiile oferite au constat intr-un calculator all in one, o tastatura iluminata si doua baterii externe pentru telefon.

Evenimentul s-a incheiat cu eliberarea diplomelor ce au conferit participantilor 8 ore creditate EFC, bucurandu-se de aprecierile tuturor participantilor.
 
 
Oana Cristina Șeremet, Cristina Elena Zbârcea, Cristina Daniela Marineci, Simona Negreș
Disciplina de Farmacologie și Farmacie clinică, Facultatea de Farmacie, UMF Carol Davila, București
stiinte farmaceutice

O dată cu venirea sezonului călduros, pe lângă beneficiile expunerii la lumina soarelui apar și o serie de afecțiuni. Dintre acestea printre cele mai frecvente sunt bolile induse de căldură și alergiile solare.

Dintre afecțiunile cauzate de căldură enumerăm epuizarea termică și insolația. Acestea apar atunci când organismul, în urma expunerii sau efectuării de activități fizice la temperaturi ridicate, se supraîncălzește, datorită pierderii capacității de a-și menține temperatura normală ...
Șef Lucrări Dr. Farm. Emilia Stancu
amfiteatru

Drepturile omului și îngrijirea pacienților
  1. Din ce în ce mai multe țări includ în Constituțiile lor dreptul la sănătate și stabilirea unei jurisprudențe în acest domeniu.
    • Aceste inițiative reprezintă un progres considerabil pentru unele țări din Asia, Africa, America Latina însă dreptul la sănătate pentru toți este rareori atins, mai ales în cazul grupurilor vulnerabile sau marginalizate

...