Chimie farmaceutică pentru asistenţi de farmacie, vol. 2Data: 17/09/2018
carte

Prof. dr. farm. Camelia Elena Stecoza
183 pagini
Editura Universitară „Carol Davila” Bucureşti, 2016

Lucrarea cuprinde medicamente cu acțiune asupra sistemului nervos vegetativ (inclusiv curarizantele) și medicamente indicate în afecțiuni digestive, respiratorii și alergice.
Cartea se adresează în primul rând asistenților de farmacie, având o construcție didactică, schematică, ușor de abordat, dar poate fi utilă și studenților în farmacie, medicină precum și altor specialiști implicați în cunoașterea și utilizarea medicamentului: biologi, chimiști, medici.
Elena Cucerdean
farmacist specialist Farmacie clinică
punctul pe i

Permiteți-mi să am onoarea de a răspunde invitației de a-mi exprima propria viziune despre o specialitate vitală, extrem de puțin promovată în România, dar care a prins contur datorită câtorva farmaciști specialiști în farmacie clinică ajunși în posturi specifice în spitalele din țară.

Aceștia au avut curajul să contrazică și să învingă sistemul, care pare că încearcă în mod constant să nu recunoască potențialul...

...
dr. farm. Marian Pană
orizonturi

Procent(%) cheltuieli medicamente din PIB. Se cheltuie (vedeți grafic) pe medicamente între 1-2% din PIB-ul (produs intern brut) unei țări din OECD (Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare). In anul 2013, media țărilor din OECD a fost 1,4% din PIB...

...
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom