Chimie farmaceutică pentru asistenţi de farmacie, vol. 2Data: 17/09/2018
carte

Prof. dr. farm. Camelia Elena Stecoza
183 pagini
Editura Universitară „Carol Davila” Bucureşti, 2016

Lucrarea cuprinde medicamente cu acțiune asupra sistemului nervos vegetativ (inclusiv curarizantele) și medicamente indicate în afecțiuni digestive, respiratorii și alergice.
Cartea se adresează în primul rând asistenților de farmacie, având o construcție didactică, schematică, ușor de abordat, dar poate fi utilă și studenților în farmacie, medicină precum și altor specialiști implicați în cunoașterea și utilizarea medicamentului: biologi, chimiști, medici.
dr. farm. Petru Crăciun
punctul pe i

Am recitit ce scriam în articolul precedent cu ocazia centenarului Facultății de Farmacie București despre perspectiva profesiei pe termen lung („Oare în următoarea sută de ani cum va evolua profesia și implicit Facultatea de Farmacie?”). Era o întrebare un pic prea degajată poate, dar momentul aniversar reclama o anumită abordare

...
dr. farm. Marian Pană
orizonturi

M-am gândit că ar fi util să public un articol ce conține un tabel cu un set de indicatori fundamentali, util pentru toți, dar mai ales atunci când se iau decizii esențiale pentru domeniul farmaceutic. Raportul a fost elaborat la solicitarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) – regiunea Europa și publicat în anul 2007.

A fost elaborată o listă neexhaustivă -conform tabelului de mai jos- cu indicatorii PPRI* (pharmaceutical

...
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom