Chimie farmaceutică, vol. I



Data: 18/09/2018
carte

Prof. dr. Elena Haţieganu, Prof. dr. Camelia Stecoza, Conf. Dr. Denisa Dumitrescu
694 pagini
Editura Medicală, Bucureşti, 2015

Lucrarea cuprinde medicamente din clasele: solvenţi şi substanţe auxiliare folosite la prepararea medicamentelor, antiseptice şi dezinfectante, sulfamide bacteriostatice, antibiotice, medicamente utilizate în tratamentul tuberculozei, medicamente antihelmintice, medicamente antiamibiene, medicamente antivirale, medicamente antifungice şi antitricomonazice, medicamente antimalarice, medicamente antineoplazice, medicamente cu acţiune asupra sistemului nervos central, anestezice locale,
Cartea se adresează în primul rând studenților în farmacie, dar și farmaciștilor, medicilor, chimiștilor, biologilor, rezidenților.
dr. farm. Petru Crăciun
punctul pe i

Am recitit ce scriam în articolul precedent cu ocazia centenarului Facultății de Farmacie București despre perspectiva profesiei pe termen lung („Oare în următoarea sută de ani cum va evolua profesia și implicit Facultatea de Farmacie?”). Era o întrebare un pic prea degajată poate, dar momentul aniversar reclama o anumită abordare

...
dr. farm. Marian Pană
orizonturi

M-am gândit că ar fi util să public un articol ce conține un tabel cu un set de indicatori fundamentali, util pentru toți, dar mai ales atunci când se iau decizii esențiale pentru domeniul farmaceutic. Raportul a fost elaborat la solicitarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) – regiunea Europa și publicat în anul 2007.

A fost elaborată o listă neexhaustivă -conform tabelului de mai jos- cu indicatorii PPRI* (pharmaceutical

...
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom