Gala Farmacistilor
Marketing şi Legislaţie farmaceuticăData: 18/09/2018
carte

Prof. Dr. farm. Valentina Soroceanu, Şef lucr. Dr. farm. Cristina Rais
276 pagini
Editura Universitară, Bucureşti 2018

În lucrare sunt prezentate noţiuni de marketing-management aplicabile în practica farmaceutică prin activităţi caracteristice politicilor de produs, preţ, distribuţie şi promovare, aflate în strânsă legătură cu procesele de aprovizionare, servicii farmaceutice şi farmacovigilenţă. Principalele reglementări legislative discutate în volum vizează medicamentele de uz uman şi cele cu regim special, supravegherea şi controlul activităţilor în domeniul farmaceutic.
Prezenta lucrare se doreşte a fi un îndrumar şi totodată un instrument util pentru cunoaşterea şi aprofundarea problematicii şi a unor instituţii specifice marketingului în domeniul farmaceutic.
Conf.dr. Hancu Gabriel
farmacist Andrei Daniela
punctul pe i

Comunicarea între pacient și farmacist nu a fost nicicând mai simplă și mai eficientă decât în cazul controversatului subiect "Euthyrox". Astfel, aceasta s-a rezumat, în ultimele luni, la refrenul care a fost intonat de mii de voci în farmaciile comunitare: Pacient: "Euthyrox aveti?” Farmacist: “Nu avem!", Pacient: "Când veți primi Euthyrox?” Farmacist: “Nu știm!”. Probabil că nici dacă ar fi fost cântate aceste cuvinte, nu ar fi transmis spectru larg de sentimente de frustrare, disperare, neputință și descurajare. Lacrimile pe care farmaciștii le-au văzut uneori în ochii pacienților sau a aparținătorilor acestora, au lasat întipărite în memoria acestora imagini greu de uitat. Iar alteori s-a lăsat cu scandal, farmacistul fiind învinuit că nu vrea să elibereze sau să-i comande pacientului mult căutatul medicament. Și această descriere nu reprezintă o dramatizare, ci realitatea crudă cu care, farmaciștii din România trebuie să se confrunte în fiecare zi. ...
Mihai Peca, trainer ECDL România/
Ivan Ioana Larisa, masterandă la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației
orizonturi

Scurt istoric al realității virtuale

Realitatea virtuală (VR) utilizează tehnologia pentru a simula un anumit mediu. Spre deosebire de interfețele tradiționale, realitatea virtuală plasează utilizatorul în mijlocul experienței, acesta fiind transpus într-o lume tridimensională în loc să urmărească imagini pe un simplu ecran.

...
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom