Gala Farmacistilor
Tehnologie farmaceutică volumul 1Data: 09/11/2018
carte

Tehnologie farmaceutica volumul 1
Primul volum al tratatului de Tehnologie farmaceutică prezintă, pe lîngă o parte teoretică generală, formele farmaceutice ca sisteme disperse omogene şi formele farmaceutice sterile. Noua ediţie restructurează materialul ediţiilor precedente şi actualizează informaţiile privitoare la tehnologii, standarde şi nomenclatura de specialitate. Cartea este destinată pregătirii şi perfecţionării profesionale a studenţilor, masteranzilor, rezidenţilor, farmaciştilor, specialiştilor din industria farmaceutică şi cosmetică, universitarilor şi cercetătorilor din domeniul vast şi complex al medicamentului.
Gabriel Hancu
punctul pe i

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aproximativ 10% din medicamentele comercializate la nivel global sunt contrafăcute. Acest procent de fapt variază între sub 1% pe piețele din țările dezvoltate și până la 30% în unele țări în curs de dezvoltare. Industria farmaceutică este una dintre cele mai profitabile industrii la nivel global (a treia dintre cele legale după industria armamentului și a alcoolului) prin urmare piața medicamentului a devenit atractivă pentru falsificatori.

Falsificarea medicamentelor este o problemă reală și o amenințare gravă pentru sănătatea publică. Ultimele măsuri luate la nivelul UE reglementează începând cu februarie 2019 aplicarea un cod de bare 2-D și a unui dispozitiv de protecție împotriva modificărilor ilicite pe cutia medicamentelor eliberate pe rețetă. Aceasta a reprezentat finalizarea ...
orizonturi

Piața farmaceutică în trimestrul 4 2019

București, 5 februarie 2020

Conform rezultatelor studiului Pharma & Hospital Report, Cegedim Customer Information estimează că în perioada ianuarie – decembrie 2019, volumul medicamentelor eliberate către pacienţi în România a fost de 625,5 milioane cutii, în creştere cu 2,1% faţă de anul 2018. Numărul total de zile de tratament a crescut cu 3,4%.

Valoarea medicamentelor eliberate către pacienţi în România a fost de 17,82 miliarde lei la preţ de distribuție, cu 10,9% mai mult față de anul 2018. Izolând impactul programelor cost-volum-rezultat (CVR) și ...
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom