Bazele profesiei de farmacist

Data: 17/09/2019
cogito
,,Oare cât de dificilă și de complexă poate să fie profesia de farmacist? “ este întrebarea care răsună în mintea oricărui student ce alege să urmeze această cale.

Însă, răspunsul vine cu trecerea timpulului, cu fiecare curs învățat și materie aprofundată. Descoperim că această profesie nu se rezumă doar la a acumula cunoștințe. Descoperim că, farmacistul este un profesionist complet, o persoană ce trebuie să dea dovadă de responsabilitate și dăruire în fiecare zi, un om al cărei dezvoltare nu trebuie să se oprească niciodată.

Astfel, încă din perioada studenției trebuie să ne provocăm constant și să ne depășim limitele. Trebuie să vrem și să sperăm mereu la mai mult, pentru că doar așa putem contura portretul unui farmacist implicat și gata să dea tot ce are mai bun pentru a fi o piesă importantă în sistemul de sănătate.

Una dintre metodele de a clădi bazele acestei profesii este voluntariatul. Curajul, implicarea, pasiunea și organizarea reprezintă cuvintele cheie pentru Societatea Studenților în Farmacie București (SSFB), dar, mai ales, reprezintă locul unde, an de an, se scriu pagini importante din viața studenților farmaciști în ascensiunea lor atât din punct de vedere personal, cât și profesional; 8 departamente se împletesc armonios, iar prin intermediul voluntarilor, prind viață și dau naștere unor evenimente de impact.

Proiectele ce vizează educația, practica farmaceutică și campaniile de sănătate reprezintă acțiuni ce se potrivesc perfect viziunii SSFB: ,,Producem schimbarea pozitivă în rândul populației prin dezvoltarea personală și profesională a studenților farmaciști”. Prin intermediul acestora, voluntarii descoperă ce oportunități au după terminarea studiilor, întâlnindu-se cu profesioniști din domeniul farmaceutic, dar și cum să ofere informații despre subiecte din sfera sănătății.

Aceștia au ocazia de a-și completa cunoștințele, atât în domeniul farmaceutic, cât și în domenii non-farmaceutice, cum ar fi Fundraising, Relații Publice, Resurse Umane, Grafică și Design, Legislație, dar și ocazia de a lucra într-o echipă și de a învăța ceea ce înseamnă responsabilitatea și autodepășirea.

Eleanor Roosevelt spunea ,,Viitorul aparţine celor care cred în frumuseţea viselor”, iar noi credem cu tărie că dacă ne vom bucura încă din timpul facultății de învățarea continuă, vom reuși să producem o schimbare pozitivă în rândul populației și vom contribui la dezvoltarea sistemului de sănătate din România. Visul voluntarului, măreț de altfel, este amplificat de comunicarea cu viitorii colegi, cu viitorii profesioniști și de reușita de a se dezvolta într-un cadru clădit pentru acest lucru, Societatea Studenților în Farmacie București.

dr. farm. Marian Pană
amfiteatru

Mă simt nevoit sa reiau această temă de importanță maximă pentru toți cetățenii, inclusiv pacienți si decidenți. Aspectele sunt “tehnice“ și mi-e clar că nu se înțelege problema. După corecția, respectiv actualizarea prețurilor medicamentelor, m-am uitat pe titlurile din presă și pot spune doar atât: cu cât titlul este mai “tare”, cu cât

...
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom