Nominalizaţii pentru: Cea mai activă ligă/asociaţie/organizaţie studenţească

2. Organizaţia Studenţilor Farmacişti CLUJ-NAPOCA
evenimente

Data: 16/11/2012
evenimente


OSF înseamnă Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca şi este o organizaţie studențească, non-guvernamentală și de tip non-profit, fondată în anul 1995, care își desfășoară activitatea în incinta Facultății de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
OSF are ca şi scop, alături de reprezentarea studenţilor farmacişti la nivel de universitate, organizarea de campanii şi proiecte pe teme de sănătate, plecând de la premisa că este mai important să previi, decât să tratezi. Organizaţia funcţionează sub supravegherea unui Birou de Conducere alcătuit astăzi din 14 studenţi, care se alege anual. Organizaţia funcţionează pe bază de voluntariat şi are ca membri studenţii Facultăţii de Farmacie, cât şi studenţi de la specializarea Nutriţie şi Dietetică.

Misiunea:

 

  1. formarea de profesionişti în domeniul farmaceutic prin dezvoltarea anumitor abilităţi: informare, comunicare, responsabilizare
  2. conştientizarea amprentei de promotor de sănătate pe care o avem
  3. responsabilizarea comunităţii prin campaniile desfăşurate
  4. reprezentarea studenţească.

 
Realizări în perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012 - Campania Info Diabet 2011
(Diabetul se poate preveni): realizarea prin intermediul voluntarilor a 1200 de testări gratuite de glicemie cu 2 parteneri externi (Sanofi Aventis, Centrul Medical ASTECO).

  •  - Campania Anti SIDA 2011: distribuirea în cămine a 8000 de prezervative! Suma strânsă pentru a fi donată către casa de copii a fost de 1700 de lei.
  •  - Gala FASFR 2011, ediţia 2 a: Realizarea unui eveniment naţional sub forma unui Congres care a inclus activităţi precum: Deschidere oficială cu tema "De  Ziua Naţională vă aşteptam la Cluj cu pâine şi sare"; A VII-a Adunare Generală FASFR; Concursurile Comunicarea cu Pacientul şi Aptitudini Clinice; Workshop-uri; Conferinţă cu tema “Patologii diverse (diabetulzaharat, hipertensiuneaarterială, obezitatea): tratamentulalopat, fitoterapeuticşihomeopat)”.  Evenimentul a implicat: 4 zile, 200 de participanţi din 7 centreuniversitare + Chişinău, 50 de voluntari, 20 de cadre didactice şi un rulaj financiar de 75.000 RON.

- Campania "Şi tu poţi fi Moş Crăciun": strângerea sumei de 1800 de lei din vânzarea prăjiturilor gătite de voluntari pentru a fi donată către copiii de la Spitalul de Pediatrie în preajma Sărbătorilor de Crăciun şi organizarea unui concert de colinde în cadrul Spitalului.

- Colindăm prin UMF: 40 de studenti implicaţi, 2 luni de repetiţii! Organizarea de concerte de colinde pentru cele 21 de Catedre ale Facultăţii.

 - APRILIE - MARTIE 2012: Chestionare realizate pe toţi anii de studiu pentru identificarea nevoilor profesionale şi legate de reprezentare ale studenţilor. Număr de studenţi chestionaţi: aproximativ 700.

 - Campania "Sănătatea ta, mai presus de toate" 2012: 400 de teste de glicemie pentru cetăţenii municipiului Cluj-Napoca realizate în holulCasei de Cultură a Studenţilor, 400 determinări de TA, consilierea pacienţilor.

 - GALA OSF – 17 mai : OSF implineşte 17 ani de la înfiinţare şi în data de 17 mai sărbătoreşte acest lucru la ora 17:17!  Tot acum OSF depăşeşte oficial numărul de 100 de voluntari activi!

 - Junior Summer University 2012: proiect demarat pentru prima dată la UMF Cluj-Napoca la iniţiativa şi sub coordonarea OSF: 200 de aplicaţii ale elevilor cu prima opţiune UMF Cluj, 20 de elevi recrutaţi, 10 voluntari, 14 zile de activităţi (implicând simularea vieții de student), 4 universităţi partenere!

 - FORUM-ul ANOSR:  voluntari ai organizaţiei s-au implicat alături de reprezentanţi din alte 7 organizaţii. În cadrul evenimentului OSF a dat dovadă de capacitate de mobilizare a voluntarilor din alte organizatii şi, începând cu acest eveniment este oficial că OSF-ul face cele mai faine COFFEE BREAK-uri...

 
-
CAZĂRI TOAMNĂ: reprezentanţii organizaţiei s-au implicat în procesul de cazare, pledând pentru drepturile studenţilor şi contribuind la un proces de cazare transparent şi corect. Din totalul de 359 de solicitări ale studenţilor Facultăţii de Farmacie, au fost soluţionate 89,3%.

 - GHIDUL BOBOCULUI 2012: realizarea unui ghid cu toate informaţiile utile studenţilor anului 1 şi tipărirea lor pentru cei 170 de studenţi ai Specializării Farmacie şi cei 40 de la Specializarea Nutriţie şi Dietetică. Ghidul a fost pus la dispoziţie în format electronic  în limba  engleză pentru studenţii de la secţiile cu predare în limba enleză şi franceză.

 - SĂPTĂMÂNA BOBOCULUI 2012: Implică activităţi pentru studenţii anului 1 astfel încât aceştia să poată face cunoştinţă cu viaţa de student şi centrul universitar Cluj-Napoca: Treasure Hunt, training-uri, întâlniri de mentorat.

 
- OCTOMBRIE 2012: realizarea de testări de glicemie, testări DEXA pentru determinarea osteodensitometriei, determinări de tensiune arterială în centrul comercial CORA şi în cadrul tîrgului EXPOMEDICA TRANSILVANIA 2012. Implicarea unui numar de 98 de voluntari! 

- „Automedicaţia Raţională 2012 : campanie de informare în 7 clase din 3 licee din Cluj-Napoca; 220 de chestionare realizate la Biblioteca Central Universitară Cluj-Napoca şi Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca; conferinţă cu tema  Farmcovigilenţa”-73 de participanţi.

- Info Diabet 2012: s-au realizat 300 de teste şi au fost distribuite 2000 de flyere.

 
 A fi voluntar OSF înseamnă să lupți pentru drepturile studenților farmaciști, să cunoști problemele și nevoile acestora și să găsești împreună cu forurile decizionale ale UMF soluții spre a le rezolva; înseamnă să pui interesele celorlați înaintea ta, să te dedici acestei activități, să-ți păstrezi verticalitatea în toate acțiunile tale; înseamnă schimbare și dezvoltare, înseamnă prietenii dincolo de ședințe și campanii, distracție și multă muncă, recunoaștere a calităților ... Înseamnă să faci parte dintr-o familie de studenți care luptă pentru același scop, care își doresc aceleași lucruri și care au aceleași interese.

 Încheiem prin cuvintele unui voluntar OSF, student în anul 1 la Facultatea de Farmacie:
”Iubindu-ți farmacia, iubești OSF-ul. Iubindu-le, începi să iubești Clujul. Iubindu-ți profesia și colegii, orașul ... știi ce e tinerețea!”

Cu drag,
Echipa OSF
 

 

EVENIMENTE


EDITORIAL
INTERVIU
editorial

Proverbele şi zicătorile nu se nasc din nimic. Şi în urma unor articole pe care le-am citit în ultima vreme, a ieşit din tolba neamului zicala cu pisica aruncată peste gard! Şi mă refer acum, la două materiale apărute în presa online ...
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom