Ce semnificație are profesia de farmacist? - film realizat de studenții farmaciști, pentru Ziua Mondială a Farmaciștilor

Data: 25/09/2019
farmacie

Farmacist rezident Dotterer-Kiszely Ágnes-Anikó
stiinte farmaceutice

Rezumat

Demodicoza umană este o dermatoză parazitară transmisibilă cauzată de acarienii Demodex, prezenți în foliculii piloși și glandele sebacee umane. Conform studiilor actuale, substanțele conținute de unele uleiuri esențiale cum ar fi uleiul esențial de arbore de ceai, mentă, camfor, salvie s-au dovedit eficiente în tratamentul demodicozei umane. Cercetări ulterioare ar trebui să se concentreze asupra eficacității, toxicității, formulării substanțelor naturale pentru a îmbunătăți potența acaricidă a acestora în demodicoza umană.

...
dr. farm. Petru Crăciun
cogito

Aventura economiei de piață începuse bine în anii ’90 pentru farmaciștii din România, și asta nu pentru că erau ei înalți, frumoși și deștepți (deși erau frumoși și deștepți și câțiva chiar înalți), ci pentru că erau întrunite câteva circumstanțe-cheie pentru o oportunitate istorică, așa cum se întâmplă cel mult o dată în viață. Acestea erau rămânerea importantă în urmă față de lumea civilizată în ceea ce privește arsenalul terapeutic, o cerere potențială de medicamente mult mai mare decât oferta modestă de pe ...
FARMACIST - FARMACIE
AMFITEATRU
Orizonturi
PUNCTUL PE I
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom