Dragos Damian, reales in functia de Presedinte al APMGR


Data: 20/02/2015
stiri

Dragos DamianAsociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) anunță realegerea domnului Dragoș Damian, CEO al companiei farmaceutice Terapia-Ranbaxy, pentru un nou mandat de Președinte al APMGR, în cadrul Adunării Generale din data de 19 februarie 2015. Cu aceeași ocazie, APMGR i-a ales în poziția de membru al Consiliului Director APMGR pe doamna Amelia Tătaru, Director General al companiei farmaceutice Krka și pe domnul Cezar Zaharia, Director General al companiei farmaceutice Sandoz.

Alături de Damian, Tătaru și Zaharia, Consiliul Director al APMGR îi include și pe doamna Simona Cocoș (Director General al companiei farmaceutice Zentiva) și pe domnul Artur Banaszak (Director General al companiei farmaceutice Teva).
Prioritatea numărul unu a APMGR este de a coopera cu autoritățile care au atribuții în domeniul sănătății pentru a opera modificări urgente la taxa clawback, principalul obstacol în accesul pacienților la medicamente și una dintre cauzele scăderii investițiilor industriale din sectorul farmaceutic.

APMGR reamintește că din cauza taxei clawback, în ultimii 3 ani, au dispărut peste 1.300 de medicamente din România, au fost disponibilizați peste 300 de angajați și România a ratat investiții de circa 50 milioane de euro.

Totodata, APMGR militează pentru creșterea accesului la medicamente cu prețuri accesibile, în beneficiul pacienților și al sistemului de sănătate, informarea pacienților din România cu privire la medicamentele generice, crearea unui cadru de reglementare echitabil pentru medicamentele generice, identificarea și îndepărtarea tuturor barierelor de acces pentru medicamentele generice din sistemul de sănătate din România, reluarea investițiilor operaționale și industriale în România, în condițiile în care mediul de afaceri devine mai previzibil și sustenabil.
univ. dr. farm. Denisa Margină si colaboratorii
stiinte farmaceutice

Agenția Europeană a Medicamentului (European Medicine Agency, EMA) definește produsele biologice ca fiind medicamente care conțin una sau mai multe substanțe active obținute dintr-o sursă biologică. Unele medicamente biologice sunt identice cu unele substanțe deja prezente în corpul uman (exemplu: unele proteine, cum ar fi insulina, hormonul de creştere şi eritropoietina); altele sunt obținute prin procesare din sânge uman, celule, organe și țesuturi de animale...

...
specialist Farmacie clinică Elena Cucerdean și colaboratorii
amfiteatru

Sub îndrumarea și la invitația doamnei Conf. Dr. Adina Popa, în data de 3 decembrie 2024, am participat la Cluj-Napoca, la întâlnirea farmaciștilor clinicieni încadrați în spitalele din țară. Această întâlnire a fost organizată în cadrul Zilelor U.M.F....

...
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom