SOLICITAREA CFR de a se intalni cu Ministrul Sanatatii


Data: 02/03/2015
stiri

Colegiul Farmaciştilor din România a solicitat, astazi, 02.03.2015, Ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, o întâlnire în vederea discutării punerii în aplicare a OMS 75/2009, privind scăderea preţurilor la medicamente.
Colegiul Farmaciştilor din România a solicitat această întâlnire până în data de 10 martie 2015, data care este anunţată de Ministerul Sănătății ca termen când intră în vigoare prevederile acestui ordin.

Solicitarea Colegiului Farmaciştilor din România se justifică prin faptul că punerea în aplicare a prevederilor acestui ordin, fără o perioadă de graţie în care farmaciile să-şi poată epuiza stocurile de medicamente existente, va conduce la situaţia ca medicamentele aflate în stoc să fie vândute sub preţul de achiziţie, ceea ce ar duce rapid la decapitalizarea şi falimentul acestora.

Biroul Executiv al Colegiului Farmacistilor din Romania
Farmacist rezident Dotterer-Kiszely Ágnes-Anikó
stiinte farmaceutice

Rezumat

Demodicoza umană este o dermatoză parazitară transmisibilă cauzată de acarienii Demodex, prezenți în foliculii piloși și glandele sebacee umane. Conform studiilor actuale, substanțele conținute de unele uleiuri esențiale cum ar fi uleiul esențial de arbore de ceai, mentă, camfor, salvie s-au dovedit eficiente în tratamentul demodicozei umane. Cercetări ulterioare ar trebui să se concentreze asupra eficacității, toxicității, formulării substanțelor naturale pentru a îmbunătăți potența acaricidă a acestora în demodicoza umană.

...
dr. farm. Marian Pană
amfiteatru

Mă concentrez pe farmacistul de comunitate, respectiv farmacia de comunitate. Nu trebuie să reinventăm roata. Doar sa ne uităm mai la Vest de noi și să înțelegem ce au făcut alții în ultima sută de ani. O să-mi permit să enumăr câteva probleme la care trebuie găsită o rezolvare cât mai rapidă.

...
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom