Comunicat de presă – “European community pharmacists elect Alain Delgutte as PGEU President and Mathias Arnold as PGEU Vice-President for 2021“


Data: 09/03/2021
stiri

Pentru vizualizare click aici.
Farmacist rezident Dotterer-Kiszely Ágnes-Anikó
stiinte farmaceutice

Rezumat

În ceea ce privește sănătatea și calitatea vieții femeilor, actualele programe naționale de sănătate au ca focus principal sănătatea femeilor din grupele de vârstă reproductivă. Optimizarea stării de bine a doamnelor aflate în perioada de tranziție la menopauză și a strategiilor de menținere a sănătății postreproductive sunt din ce în ce mai arzătoare.

Cuvinte cheie: problemă de sănătate publică, perimenopauza, menopauza, postmenopauza, calitatea vieții feminine

...
farm. pr. Anca Crupariu
Colegiul Farmaciștilor din România
amfiteatru

Într-un articol publicat în European Journal of Public Health https://www.srm.ro/colectie-electronica-lupta-impotriva-rezistentei-antimicrobiene-actiuni-intreprinse-la-nivelul-europei/) se arată:

Rezistența la antimicrobiene (RAM) este o amenințare globală asupra sănătății, care afectează toate țările, bogate sau sărace. Viteza și volumul călătoriilor, precum și transferurile economice internaționale de forță de muncă, de alimente sau animale, contribuie la apariția și diseminarea rapidă pe întreg globul a microorganismelor rezistente la antibiotice. RAM cauzează deja aproximativ 700.000 de decese în fiecare an, cifrele putând ajunge la 10 milioane decese în 2050 și respectiv la un cost de 100 trilioane de dolari până la acestă dată. De aceea Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a nominalizat RAM ca fiind una dintre cele zece amenințări globale de sănătate în 2019.

...
STIRI
FARMACIST - FARMACIE
AMFITEATRU
Orizonturi
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom