“Pact for Skills“ – Comisia Europeană, raport 2020


Data: 08/06/2021
stiri

Pentru vizualizare click aici.
Farmacist rezident Dotterer-Kiszely Ágnes-Anikó
stiinte farmaceutice

Rezumat

Demodicoza umană este o dermatoză parazitară transmisibilă cauzată de acarienii Demodex, prezenți în foliculii piloși și glandele sebacee umane. Conform studiilor actuale, substanțele conținute de unele uleiuri esențiale cum ar fi uleiul esențial de arbore de ceai, mentă, camfor, salvie s-au dovedit eficiente în tratamentul demodicozei umane. Cercetări ulterioare ar trebui să se concentreze asupra eficacității, toxicității, formulării substanțelor naturale pentru a îmbunătăți potența acaricidă a acestora în demodicoza umană.

...
Farm. pr. Anca CRUPARIU
amfiteatru

În timpul Președinției Sloveniei la Consiliul UE s-a emis: REGULAMENTUL (UE) Nr. 2282 din 15 decembrie 2021 privind evaluarea tehnologiilor medicale şi de modificare a Directivei 2011/24/UE Proiectul Regulamentului (UE) privind evaluarea tehnologiilor medicale (ETM) a constituit un dosar legislativ negociat pe parcursul mai multor ani, în cadrul Grupului pentru medicamente și dispozitive medicale al Consiliului UE. Propunerea legislativă a aparținut Comisiei Europene (CE), care a urmărit implementarea unui sistem unitar pentru ETM (Health Technology Assessment - HTA). CE a urmărit crearea unui cadru comun la nivel UE pentru evaluările clinice ale medicamentelor și dispozitivelor medicale, ceea ...
STIRI
FARMACIST - FARMACIE
AMFITEATRU
Orizonturi
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom