„Politica medicamentului si managementul farmaciei in contextul anului 2017” - conferinta nationala a CFR


Data: 04/04/2017
stiri

In data de 28 martie a.c., la hotel International Bucuresti, a avut loc conferinta “Politica medicamentului si managementul farmaciei in contextul anului 2017”, un eveniment organizat de Colegiul Farmacistilor din Romania.

Evenimentul a fost realizat si cu sprijinul Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, care a participat la eveniment cu o serie de lector ice au fost deosebit de apreciati de catre cei 140 de farmacisti prezenti, din toata tara.

La eveniment, au fost prezenti domnul Profesor Dumitru Lupuleasa, Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, care a si moderat conferinta, doamna Profesor Valentina Soroceanu, Director Executiv al Colegiului Farmacistilor din Romania, domnul farmacisr Razvan Prisada, Vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor din Romania, doamna Conferentiar Adriana Taerel, dl Petru Crăciun, director general Cegedim si echipa de specialisti de la ANMDM compusa din:

- Dna Farm. Anca Crupariu
- Dna ing. Crenguța Braiescu
- Dna dr. Roxana Stroe
- Dl dr Marius Tanasa

La acest eveniment a fost organizata si o tombola pentru paerticipanti, organizata de compania Maguay, care a prezentat Farmacistilor solutii IT pentru gestionarea activitatii lor.

Premiile oferite au constat intr-un calculator all in one, o tastatura iluminata si doua baterii externe pentru telefon.

Evenimentul s-a incheiat cu eliberarea diplomelor ce au conferit participantilor 8 ore creditate EFC, bucurandu-se de aprecierile tuturor participantilor.
 
 
Farmacist rezident Dotterer-Kiszely Ágnes-Anikó
stiinte farmaceutice

Rezumat

Demodicoza umană este o dermatoză parazitară transmisibilă cauzată de acarienii Demodex, prezenți în foliculii piloși și glandele sebacee umane. Conform studiilor actuale, substanțele conținute de unele uleiuri esențiale cum ar fi uleiul esențial de arbore de ceai, mentă, camfor, salvie s-au dovedit eficiente în tratamentul demodicozei umane. Cercetări ulterioare ar trebui să se concentreze asupra eficacității, toxicității, formulării substanțelor naturale pentru a îmbunătăți potența acaricidă a acestora în demodicoza umană.

...
dr. farm. Marian Pană
amfiteatru

Mă concentrez pe farmacistul de comunitate, respectiv farmacia de comunitate. Nu trebuie să reinventăm roata. Doar sa ne uităm mai la Vest de noi și să înțelegem ce au făcut alții în ultima sută de ani. O să-mi permit să enumăr câteva probleme la care trebuie găsită o rezolvare cât mai rapidă.

...
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom