Despre bogății

Data: 25/11/2021
punctul pe i

Farm. pr. Marian Pană

Contribuția mea pentru acest editorial este minimă.

Mi-am zis că este nevoie să ies din “carapacea farmaceutică“.

Stiți că cea mai bună investiție este-n dvs.

Dacă vorbim despre obiceiuri consider că cel de a citi zilnic 30’ este ceea ce ne trebuie tuturor. Sunt un cititor asiduu, ascult cărți (audiobookuri) și particip constant la webinare de natură farmaceutică si “nefarmaceutică”.

În ultimii ani m-am axat pe literatură de dezvoltare personală și am descoperit câteva aspecte extraordinare. Citesc si ascult personalităti din domeniul dezvoltării personale, am câțiva preferați cu care rezonez, iar unul dintre ei -Robin Sharma- m-a cucerit cu textul “Cele 7 forme ale bogăției“ din cartea intitulată “The Greatness Guide“, tradusă în limba română cu titlul “Ghidul măreției“.

Întrucât sunt convins că textul o să vă placă, vi-l redau în cea mai mare parte:

“…… În concepția mea, bogăția nu se rezumă la câștiguri financiare. În realitate există elemente pe care vrei să le aduci la un nivel de excepție, înainte să poți să te descrii drept bogat. Le voi identifica:

BOGĂȚIA INTERIOARĂ. Aceasta include o mentalitate pozitivă, un respect de sine ridicat, pace interioară și o legătură spirituală puternică.

BOGĂȚIA FIZICĂ. Sănătatea ta este averea ta. La ce bun să ajungi la un nivel grozav în carieră dacă te îmbolnăvești făcând asta? De ce ai vrea să fii cel mai bun om de afaceri de pe patul de spital? De ce ai fi cel mai bogat om din cimitir?

BOGĂȚIA FAMILIALĂ ȘI SOCIALĂ. Atunci când ai o viață de familie fericită, vei lucra mai bine la serviciu. Niciunul dintre cei care au ajuns la sfârșitul vieții nu a regretat că a dat întâietate absolută familiei. De asta se leagă imperativul dezvoltării unor legături puternice cu prietenii și cu membrii comunității tale personale (inclusiv mentorii, persoanele pe care le consideri modele și sfătuitorii de încredere).

BOGĂȚIA PROFESIONALĂ. Este incredibil de important să aduci la îndeplinire cel mai înalt grad al potențialului tău încercând să ajungi la nivelul maxim al carierei. Atunci când ajungi la măreție în profesia ta, ai parte de sentimentul de satisfacție pe care ți-l dă lucrul bine făcut. Te ajută să-ți pui amprenta. Faptul că ești un profesionist de excepție în domeniul tău este foarte benefic pentru respectul tău de sine.

BOGĂȚIA MATERIALĂ. Da, banii sunt importanți. Nu sunt cel mai important lucru din viață, dar sunt foarte importanți. Nu încape nici un dubiu că asigură o viață mai ușoară și mai bună. Banii îți permit să trăiești într-o casă frumoasă, să ai vacanțe frumoase și să le asiguri toate condițiile celor dragi. Și așa cum a spus Yvon Chouinard, fondatorul companei Patagonia, axată pe echipamente destinate activităților în aer liber: “Cu cât câștig mai mult, cu atât pot să dăruiesc mai mult.“

BOGĂȚIA AVENTURILOR. Pentru a ne simți împliniți, toți avem nevoie de mister în viețile noastre. Provocările sunt necesare pentru fericire. Creierul uman tânjește după noutate. Și noi suntem ființe creative, așa că trebuie sa creăm constant, dacă sperăm să gustăm bucuria. Aventurile numeroase (de la a cunoaște oameni noi și până la a vizita locuri noi) sunt un element necesar al bogăției autentice

BOGĂȚIA IMPACTULUI. Poate că cea mai profundă dorință a inimii omenești este aceea de a trăi pentru ceva mai măreț decât ea însăși. Toți ne dorim să avem o însemnătate. Să facem o diferență. Să știm că lumea a devenit cumva mai bună pentru că am pășit pe acest pamânt……“

Aferim!

Ioan-Aurel Pop
reteta de cultura

Nu se știe în detaliu prin ce mecanisme ale minții ne atrage trecutul, dar fenomenul este incontestabil, chiar dacă unii dintre noi detestă (sau afirmă că detestă) acest lucru. O explicație generală există și este arhicunoscută: istoria reprezintă viața oamenilor trăitori în trecut, iar viața este esența „trestiei gânditoare” numite om. Cum să nu fim atrași de viață, adică de noi înșine, de soarta noastră ...
PUNCTUL PE I
12/11
Cultura - Reteta de cultura
04/09
Cultura - Carte
STIRI
univers farmaceutic
Acest site, numele sau si tot materialul inclus este copyright © Colegiul Farmacistilor din Romania (toate drepturile rezervate).
Reproducerea totală sau parțiala, și sub orice altă formă, tipărită sau electronică, sau distribuția articolelor se face numai cu acordul scris al autorului.
WebDesign by Incorom